Využitie
V kozmetickom priemysle sa využíva tzv. technické konope, ktoré je obdobou konope siateho, avšak s takmer nulovým obsahom THC (tetrahydrocanabinolov - hlavnej halucinogénnej zložky drog pripravovaných z konope.) Zmieňované návykové látky sa vyskytujú najmä v listoch a stonkách rastlín. Konopné semienko a ani koreň tieto látky neobsahujú, a preto je ich použitie v rôznych odvetviach priemyslu povolené. Pri výrobe kozmetiky sa využíva najmä olej extrahovaný z konopného semienka.
Naša kozmetika
KONOPNÝ OLEJ: patrí k najbohatším prírodným zdrojom niektorých mastných kyselín, ktoré potrebuje naše telo a pritom neobsahuje pre pokožku dráždivé bielkoviny. Rovnako je konopný olej bohatý aj na množstvo vitamínov. Vďaka tomuto zloženiu má konopný olej protizápalové, antibakteriálne, protialergické a regeneračné vlastnosti. Konopný olej dosiahol výborné výsledky aj pri liečbe rôznych dermatíd, atopického ekzému, lupienky, akné, oparov či vlasových lupín.
Krémy pripravené z konope majú ukľudňujúce a zvláčňujúce účinky, chránia pokožku pred vysušením a praskaním. Medzi konopnými kozmetickými výrobkami z našej rady vám ponúkame pleťové vody, krémy, masky, telové mydlá, mlieka, vlasové šampóny a balzamy, balzamy na pery,umývacie peny, intímne mydlá, regeneračné séra, peelingy či masážne oleje, kozmetická rada pre deti.
| < Predchádzajúce | Ďalší > |
|---|





